Ring og vi hjælper dig videre

Tlf: 3054 1994

Telefonisk Åben rådgivning

Ny rådgivning skal hjælpe voksne med problemer

Åben Rådgivning er et tilbud for borgerne i Skanderborg Kommune, der har brug for hjælp til alt – lige fra brug af Nem-id til rådgivning om komplekse sociale eller psykiske problemer.

Den nye Åben Rådgivning er for borgere, som af den ene eller anden grund befinder sig i en vanskelig situation, hvor de har brug for rådgivning til at komme videre, og hvor eksempelvis egen læge, sagsbehandler eller lignende ikke umiddelbart er den rette løsning.

“Vi oplever, at en gruppe mennesker ikke passer helt ind i det ’traditionelle system’, og som det derfor giver rigtig god mening at tilbyde hurtigt forebyggende hjælp, når det er nødvendigt”, fortæller socialudvalgsformand Christina Bottke (V). Hjælpen kan være i form af afklarende eller støttende samtaler. Det kan også være mere konkret og praktisk hjælp eksempelvis til at udfylde ansøgningsskemaer, bruge Nem-id eller lignende.

“Når man ringer, bliver man modtaget af en socialfaglig vejleder, der sammen med borgeren vil forsøge at finde en løsning eller guide videre til andre, der kan hjælpe”, fortæller Charlotte Birkmose, afdelingsleder fra Kompetencecenter Skanderborg.

Den åbne rådgivning er en del af Kompetencecenter Skanderborg. Rådgivningen henvender sig også til de brugere, der har afsluttet et forløb på centret, men som efterfølgende oplever, at de en gang imellem har brug for støtte eller rådgivning.

 

Praktiske oplysninger

Afdelingen for Socialpsykiatri og Beskæftigelse under Kompetencecenter Skanderborg  driver rådgivningen, der er åben på telefonen mandag, onsdag og fredag i tidsrummet 12.00–14.00. (Tlf: 3054 1994)

Luk menu