Træ - og Betonværkstedet

træværkstedet producerer vi brugsgenstande og giver slidte møbler et nyt look. Tingene bliver solgt i vores butik Nøjsom. Mange ting er faste produkter, som bliver produceret hele året rundt. Derudover laver vi ting tilpasset årstiderne, samt jul og påske.

På træværkstedet vil man få kendskab til og erfaring med at betjene diverse snedkermaskiner (Rundsav, tykkelseshøvl, båndsav, drejebænk osv.). Der er også mulighed for at prøve kræfter med vores CNC-fræser, som kobler IT-færdigheder sammen med det traditionelle træarbejde. Vi har også et lille meta værksted, hvor der bl.a. er mulighed for at svejse.

betonværkstedet producerer vi forskellige interiørting støbt i beton til boligen, som også sælges i Butik Nøjsom.

Det er et mindre værksted med plads til 2-3 borgere ad gangen. Det er en forudsætning, at man har deltaget i et andet forløb på værkstederne forud for opstart på betonværkstedet.

Det er et håndværksmæssigt praktisk arbejde med støbning. Der er tale om designrelateret arbejde i forbindelse med udvikling af produkterne. Man deltager i hele produktionsprocessen – fra ide til støbning. Det kræver præcision og tålmodighed med processen fra start til afslutning.

Borgeren bliver lært grundigt op, vejledt og instrueret til opgaverne, som foregår gennem sidemandsoplæring. Arbejdet foregår stående, og der indgår løft.

Man behøver ikke at have erfaring med hverken træ – eller betonarbejde, da en grundig oplæring vil finde sted. Både til brug af vores maskiner, men også i hvordan man limer, hvilket træ der er godt at bruge til de forskellige ting, hvordan man støber beton m.m.

På vores Træ – og Betonværksted er der mulighed for at indgå i den daglige produktion af faste varer, eller at køre sit eget projekt fra start til slut.

Vi hjælper alle hinanden med at løfte de faste ugentlige opgaver, både ift. til produktionen, men også oprydning og hjælp i frokoststuen. Det giver en god mulighed for at variere arbejdsdagen og tilpasse den til den enkelte borger.

Vi har et tæt samarbejde med designværkstedet, og her er der mulighed for at trække på andres kompetencer og få kendskab til andre materialer.

På værkstedet sætter vi humor og det sociale samvær højt.

Hvis du er interesseret i at høre mere, så kontakt din sagsbehandler. 

Luk menu