"Spiren"

Spiren består af flere små værksteder, hvor der er mulighed for at arbejde kreativt med planter, at sy samt at lave keramik. Produkterne sælges til samarbejdspartnere og til salg i Butik NØJSOM.

Planter
På værkstedet Spiren arbejder vi med lettere opgaver som at potte/ompotte planter, klippe stiklinger, nippe planter, vande, indpakning, dekoration, vaske og male urtepotter samt mange andre opgaver. Vi har både opgaver, som kan varetages indendørs og udendørs. Vi arbejder med årstidernes planter og dekorationer. Herudover har vi et væksthus tilknyttet.

Hver uge leverer vi plantegavepakker til samarbejdspartnere.

Keramik
Spiren er udstyret med et keramikværksted, hvor vi laver forskellige produkter i ler, som sælges i Butik NØJSOM.

Keramikken formes i ler og forglødes, hvorefter den glaseres og brændes endnu en gang. At arbejde med ler og keramik er procesarbejde, som kræver tålmodighed og præcision.

Syning
Vi har symaskiner til rådighed, og vi syr bl.a. tasker og net af rester af læder samt stof. Fra Værdicentralen modtager vi læder fra gamle sofaer, som vi omdanner til pufs.

 

Alle værkstederne holder til i Pavillon 7 på Sølund. Vi er et mindre værksted, hvor der er mulighed for at arbejde alene eller i små teams.

 

Spiren er målrettet borgeren, der har behov for at blive afklaret til job inden for det grønne område, eller inden for det kreative område. Vi har hæve-/sænkeborde, og der er mulighed for at tilbyde forskellige hjælpemidler. Opgaverne kan udføres både stående og siddende.

 

Opgaverne er meget alsidige, og der kan i høj grad tages højde for de skånehensyn, den enkelte borger måtte have. Der findes altid en opgave, som borgeren kan være en del af. Arbejdet tilrettelægges, så borgeren kan overskue processen. Borgeren bliver lært grundigt op, vejledt og instrueret til opgaverne af den værkstedsansvarlige, og der vil forekomme sidemandsoplæring.

 

Luk menu